Inloggen Social Schools

Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6 

Wie zijn de leerkrachten ?
Juf Emilia werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Juf Noortje werkt op dinsdag.

Wat doen we in groep 6 ?
We beginnen de ochtend altijd met lezen. Zo kunnen we de dag rustig beginnen. Taal, spelling, rekenen, technisch lezen en begrijpend lezen zijn vakken die elke dag aan bod komen in groep 6. We werken met de Breinhelden aan onze executieve vaardigheden en middels de Gouden en Zilveren weken en zelf opgestelde klassenregels leren we nog beter met elkaar omgaan. Op woensdag en vrijdag gaan we naar de gymles.

Engels is voor de leerlingen nieuw dit schooljaar. We werken met de methode Groove me en aan de hand van Engelstalige liedjes worden nieuwe woorden en zinnen aangeleerd.
Studievaardigheden is voor de leerlingen ook nieuw dit schooljaar, hierbij werken we met Blits en er wordt een beroep gedaan op de vaardigheden op het gebied van informatieverwerking, zoals het lezen en begrijpen van tabellen/grafieken, maar ook bijvoorbeeld landkaarten en plattegronden of juist teksten.

Elke week krijgen de leerlingen een werkbrief met diverse taken die ze zelf in die week in moeten plannen tijdens momenten van zelfstandig werken. Ook krijgen de kinderen elke week huiswerk mee voor thuis.

Bij Wereld Oriëntatie werken we middels de methodiek van IPC. We werken dan in Milepost 2, met een thema aan verschillende vakgebieden zoals geschiedenis, aardrijkskunde en natuur/techniek. Dit jaar gaan we aan de slag met de thema's: Hoe leren wij?, Jong en oud, De actieve planeet, Zij maakten het verschil en Luchthavens.

Mochten er nog vragen zijn, kunt u altijd een afspraak maken of even binnen lopen.
We gaan er een leerzaam en gezellig jaar van maken!
Groetjes, juf Noortje en juf Emilia