Inloggen Social Schools

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

Het leren lezen en schrijven staat  centraal in groep 3.We leren lezen met de methode lijn 3.Ouders vragen vaak wat ze thuis kunnen doen om het lezen te stimuleren.Laat vooral zien dat lezen leuk is. Lees de kinderen voor of lees samen een boek.Laat de kinderen merken dat je lezen belangrijk vindt

Natuurlijk zijn er nog andere  vakken, zoals rekenen, verkeer , muziek, tekenen, knutselen en gym. Ook proberen we er regelmatig op uit te gaan om de wereld om ons heen te ontdekken. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor de kinderen open in groep 3!  

Inoefenen en verwerken van leerstof gebeurt niet alleen meer met werkbladen of werkboeken. Dit doen we ook dagelijks coöperatief, met beweging , spelenderwijs of met behulp van ICT-middelen.Kinderen leren zelfstandig te werken met behulp van het Digi keuze bord. Hierop staan taken/spelletjes die zelf kiezen. Daarbij is het de bedoeling dat ze zelf nadenken over hoe en wat wil ik leren. Doe ik dit samen met iemand of doe ik het alleen.
Op maandag en vrijdag hebben de kinderen gym. We lopen dan naar de sporthal. Dit jaar gaan de kinderen op maandag en op vrijdag met de eigen groep naar de gymzaal. Op vrijdagmiddag heeft groep 3 vanaf 12 uur vrij.

Hartelijke groet van de kinderen van groep 3 en Meester Emil